Βοήθεια

Μηνύματα

Ο βασικός σκοπός του SMF είναι η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής κοινότητας και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της. Πράγματι, υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας, όπως η δημοσίευση μηνυμάτων στους πίνακες, η αποστολή προσωπικών μηνυμάτων, η αποστολή email, η χρήση των προγραμμάτων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων όπως ICQ, AIM και YIM. Το ενσωματωμένο σύστημα προσωπικών μηνυμάτων του SMF όμως, το οποίο είναι διαθέσιμο για τα εγγεγραμμένα μέλη στα περισσότερα φόρουμ, συνήθως βολεύει περισσότερο.

 1. Προσωπικά μηνύματα
  1. Περιγραφή
  2. Η ανάγνωση των μηνυμάτων σας
 2. Το περιβάλλον λειτουργίας των ΠΜ
  1. Δημιουργία ή απάντηση σε ένα μήνυμα

Προσωπικά μηνύματα

Περιγραφή

Ενώ το email είναι ένας καλός τρόπος άμεσης επικοινωνίας με τα μέλη, έχει επίσης διάφορα μειονεκτήματα για τους σκοπούς ενός φόρουμ: πρέπει ν' ανοίξετε το πρόγραμμα email σας, να συντάξετε και να αποστείλετε το μήνυμα, ο παραλήπτης πρέπει ν' ανοίξει το πρόγραμμα email του/της και να ελέγξει την αλληλογραφία του/της, το μήνυμα θα είναι ανακατεμένο με όλη την υπόλοιπη αλληλογραφία και μερικές φορές μπορεί να πάρει μερικά λεπτά έως και μία ώρα για την αλληλογραφία να φτάσει στον παραλήπτη.

Το SMF προσφέρει, σαν εναλλακτική λύση για το email, μια πιο γρήγορη και πιο εμπιστευτική μέδοδο. Τα προσωπικά μηνύματα στους πίνακες παραδίδονται άμεσα στην ιδιωτική θυρίδα αλληλογραφίας του αποδέκτη. Η αλληλογραφία αποστέλλεται και λαμβάνεται εξ' ολοκλήρου μέσα από το SMF, έτσι ώστε ούτε εσείς ούτε ο αποδέκτης να χρειάζεται ν' ανοίξει ένα άλλο πρόγραμμα ή να φύγει από το SMF. Τα προσωπικά μηνύματα προσφέρουν επίσης και στον αποστολέα και στον αποδέκτη μεγαλύτερη μυστικότητα γιατί δεν αποκαλύπτεται η πραγματική διεύθυνση email κανενός. Τα προσωπικά μηνύματα δείχνουν μόνο το όνομα χρήστη των δύο χρηστών.

Εάν κάποιος αποδέκτης είναι εκτός σύνδεσης, τα προσωπικά μηνύματα περιμένουν στη θυρίδα αλληλογραφίας ΠΜ του μέλους μέχρι την επόμενη φορά που θα συνδεθεί και θα τα διαβάσει ή θα τα διαγράψει. Τα Προσωπικά Μηνύματα του SMF είναι ένα αυτοτελές, ιδιαίτερα εμπιστευτικό σύστημα email.

Η ανάγνωση των μηνυμάτων σας

Για να διαβάσετε τα προσωπικά σας μηνύματα χρειάζεται να είστε συνδεδεμένος και στη συνέχεια ν' ακολουθήσετε τον σύνδεσμο, που λέει κάτι σαν «Καλώς ορίσατε, [όνομα], έχετε x μηνύματα, x είναι νέα».

Το περιβάλλον λειτουργίας των ΠΜ

Το περιβάλλον λειτουργίας των ΠΜ είναι παρόμοιο με αυτό του πίνακα μηνυμάτων. Αν και εδώ φαίνεται μόνο το περιβάλλον λειτουργίας των εισερχομένων, τα εξερχόμενα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο:

+  Όνομα φόρουμ
|- +  Προσωπικά μηνύματα
| |- +  Εισερχόμενα
Μηνύματα
Νέο μήνυμα

Εισερχόμενα
Εξερχόμενα

  Ημερομηνία  Τίτλος Από
Ημερομηνία και ώρα του μηνύματος Τίτλος του μηνύματος Ένα άλλο μέλος
Σελίδες: [1]
 


 • Μερικά φόρουμ δείχνουν το δέντρο πλοήγησης στην αρχή με οριζόντιο τρόπο που εξοικονομεί χώρο.
 • Το κύριο κουμπί Διαγραφή όλων διαγράφει όλα τα μηνύματα στα εισερχόμενα (ή στα εξερχόμενα άν αυτά είναι ανοιχτά). Σημειώστε ότι το πλαίσιο επιλογής και το κάτω κουμπί Διαγραφή επιλεγμένων σας επιτρέπουν επίσης τη διαγραφή επιλεγμένων μηνημάτων, με το πλαίσιο επιλογής στο πάνω μέρος να κάνει επιλογή όλων.
 • Το κουμπί Εξερχόμενα σας οδηγεί στα εξερχόμενα και φυσικά αλλάζει όνομα σε Εισερχόμενα.
 • Το κουμπί Νέο μήνυμα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα που είναι παρόμοιο με τη δημοσίευση νέου θέματος αλλά προσθέτει τα πεδία «Προς:» και «Ιδιαίτ. κοιν:» (Ιδιαίτερη κοινοποίηση) και την επιλογή της αποθήκευσης στα απεσταλμένα.
 • Το κουμπί Ανανέωση ελέγχει για νέα μηνύματα ανανεώνοντας τη σελίδα.
 • Οι σύνδεσμοι Ημερομηνία, Τίτλος, και Από σας επιτρέπουν την ταξινόμηση των στηλών με βάση αυτές τις παραμέτρους (επιπλέον στην Ημερομηνία γίνεται έναλλαγή μεταξύ αύξουσας και φθίνουσας ταξινόμησης, όπως δείχνει το μικρό βέλος).
 • Ο κυρίως τίτλος οδηγεί στην αρχή του μηνύματος, που θα βρίσκεται πιο κάτω στην ίδια σελίδα.
 • Οι αριθμοί των σελίδων συνδέουν σε περαιτέρω σελίδες μηνυμάτων, όπου υπάρχουν.

Δημιουργία ή απάντηση σε ένα μήνυμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε ένα προσωπικό μήνυμα, χρειάζεται όμως να είστε συνδεδεμένοι:

 • Μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο που λέει κάτι σαν «Καλώς ορίσατε, [όνομα], έχετε x μηνύματα, x είναι νέα» και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί Νέο μήνυμα από τα εισερχόμενά σας.
 • Μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομα ενός άλλου μέλους και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο Αποστολή προσωπικού μηνύματος σε αυτό το μέλος από τη σελίδα περίληψης του προφίλ του/της.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα απευθείας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο IM σε σύνδεση/εκτός σύνδεσης από τα στοιχεία χρήστη που συνοδεύουν όλα τα μηνύματα του/της.
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα απευθείας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο PM σε σύνδεση/εκτός σύνδεσης από το κουμπί Κατάσταση στη σελίδα περίληψης του προφίλ του/της. (Αυτό το εικονίδιο - σύνδεσμος συχνά είναι είναι το ίδιο με αυτό στα στοιχεία χρήστη, όπως περιγράφεται παραπάνω.)
 • Η απάντηση σ' ένα μήνυμα είναι παρόμοια με την απάντηση σ' ένα θέμα.