Βοήθεια

Αναζήτηση

Αν και το SMF διαθέτει μια ισχυρή μηχανή αναζήτησης, είναι λογικό ότι για να έχετε επιτυχημένες αναζητήσεις θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τη χρησιμοποιείτε!

 1. Αρχή αναζήτησης
 2. Σύνταξη
  1. Εισαγωγικά
 3. Απλή ή σύνθετη;
  1. Απλή αναζήτηση
  2. Σύνθετη αναζήτηση

Αρχή αναζήτησης

Υποθέτοντας ότι το φόρουμ χρησιμοποιεί την προκαθορισμένη εμφάνιση του SMF (ή μια παράγωγη εμφάνιση), θα πρέπει να υπάρχει και ένα πεδίο για απλή Αναζήτηση (που συνοδεύεται από ένα σύνδεσμο κειμένου Σύνθετη αναζήτηση) στο συμπτυσσόμενο κορυφαίο τμήμα και μια επιλογή Αναζήτηση στο κύριο μενού. Εάν όχι, η επιλογή Αναζήτηση στο κύριο μενού θα πρέπει ακόμα να οδηγεί κατευθείαν στη σελίδα σύνθετης αναζήτησης.

Σύνταξη

Αν και μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε (και ν' αναζητήσετε) οποιονδήποτε συνδυασμό χαρακτήρων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά για να έχετε αποτελεσματικές αναζητήσεις:

Εισαγωγικά

Εν ολίγοις, η αναζήτηση για simple machines forum θα εμφανίσει στα αποτελέσματα οποιεσδήποτε ή όλες απ' αυτές τις τρεις λέξεις, εάν όμως βάλουμε τη φράση προς αναζήτηση σε εισαγωγικά (π.χ. «simple machines forum») θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα μόνο ολόκληρη η φράση.

Απλή ή σύνθετη;

Απλή αναζήτηση

Η βασική σύνταξη που περιγράφεται παραπάνω είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να χρησιμοποιείτε την απλή αναζήτηση. Επίσης, μπορείτε να εκτελείτε αναζητήσεις σ' ολόκληρο το φόρουμ για οτιδήποτε ή για όλα αυτά που καθορίζετε σε ότι έχει δημοσιευθεί σ' ολόκληρο το φόρουμ κατά τις τελευταίες 9999 ημέρες (το οποίο είναι περισσότερο από 27 χρόνια)! Για ν' αποκτήσετε λοιπόν καλύτερο έλεγχο στην αναζήτηση σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύνθετης αναζήτησης.

Σύνθετη αναζήτηση

Αν και η σελίδα της σύνθετης αναζήτησης μπορεί στην αρχή να σας φανεί περίπλοκη, σε περίπτωση που ένα φόρουμ έχει πολλούς κύριους και θυγατρικούς πίνακες, είναι ιδιαίτερα απλή όταν την περιορίσουμε στα βασικά της στοιχεία:

Ορισμός παραμέτρων αναζήτησης

Επιλέξτε πίνακα για αναζήτηση ή αναζητήστε σε όλους

 • Όνομα κατηγορίας
 • Όνομα κατηγορίας

 • Μερικά φόρουμ εμφανίζουν το δέντρο πλοήγησης στην κορυφή εξοικονομώντας έτσι χώρο.
 • Στην ουσία υπάρχουν τρεις επιλογές αναζήτησης, με το Ταίριασμα όλων των λέξεων και το Ταίριασμα οποιασδήποτε λέξης να είναι διαθέσιμο από το αναπτυσσόμενο μενού, και το «Ταίριασμα σαν φράση» να είναι διαθέσιμα όπως περιγράφεται παραπάνω.
 • Η προεπιλογή * στο πεδίο ανά χρήστη είναι ουσιαστικά ένα μπαλαντέρ που ταιράζει σε όλους τους αποστολείς. Σημειώστε ότι, αν και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε όνομα μοναδικού χρήστη για μια πιο συγκεκριμένη αναζήτηση, δεν είναι προς το παρόν δυνατόν ν' αναζητήσετε για μηνύματα από πολλαπλούς χρήστες εκτός από αυτό το μοναδικό μπαλαντέρ.
 • Το Εμφάνιση αποτελεσμάτων ως μηνύματα εμφανίζει ολόκληρο το μήνυμα που περιέχει το νήμα της αναζήτησης (με μια επιλογή απάντησης) αντί για το συνηθισμένο απόσπασμα με σύνδεσμο, αλλά θα έχει φυσικά ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερες σελίδες, πράγμα που μπορεί να είναι σημαντικό εάν η αναζήτησή σας είναι μια δημοφιλής λέξη ή φράση.
 • Η επιλογή Παλαιότητα μηνύματος ορίζει τη μικρότερη και τη μεγαλύτερη ηλικία των μηνυμάτων για αναζήτηση.
 • Η επιλογή Επιλέξτε πίνακα για αναζήτηση ή αναζητήστε σε όλους σας δίνει ένα άλλο εργαλείο για να μειώσετε το εύρος της αναζήτησης, με την προεπιλογή να είναι «Επιλογή όλων» (ολόκληρη το φόρουμ ή καλύτερα όλοι οι πίνακες στους οποίους έχετε δικαιώματα πρόσβασης).
 • Το κουμπί Αναζήτηση εκτελεί την αναζήτηση, συνήθως όμως είναι πιο βολικό να πατήσετε απλά το πλήκτρο «Enter» από οποιοδήποτε πεδίο αναζήτησης.